پایتون، یک زبان ابر قدرت
پایتون، یک زبان ابر قدرت
کامپیوترها دستگاه های جالب و سرگرم کننده ای هستن. اون ها این قدرتو به شما میدن که ایده های ذهنیتونو بسازین و منتظر ورودشون به دنیای واقعی باشین.
من ۶ سال پیش برای اولین بار اولین کارمو با HTML انجام دادم وقتی اولین صفحه وبمو ساختم، فهمیدم که هیچ چیزی وجود نداره که بتونه جلوی منو بگیره تا این جادوی برنامه نویسی رو تجربه کنم.
برای مدتی توی دایره ی برنامه نویسا بودم. و اساسا برنامه نویسی یعنی صحبت کردن با کامپیوتر برای ساختن یا انجام دادن چیزی. به این منظور شما موظف به استفاده از زبان های برنامه نویسی هستین که یک زبان با کلمات کلیدی و خاص هستند. اما یک برنامه نویس حرفه ای مثل کسیه که از بچگی بین یک عالمه کامپیوتر بزرگ شده و همش باهاشون حرف میزده، و برنامه نویسی براش شبیه حرف زدن با یک دوست یا آشناست. شما فقط باید خیلی ساده به کامپیوتر بگین درباره ساختن چی دارین فکر میکنین و اون طی یک اجرای ساده براتون انجام میشه.
آیا شما میخواین شبکه اجتماعی متعلق به خودتونو بسازین؟
آیا میخواین که کامپیوترتون جوری تنظیم بشه که از طریق دوربین وب کم چهره شما رو تشخیص بده و قفلش باز شه؟
آیا همیشه یکی از رویاهاتون این بوده که صاحب یک اپلیکیشن به اسم خودتون باشین؟
آیا بازی های رایانه ای مود توجهتون قرار گرفتن و میخواین یک نسخه بازی برای خودتون بسازین؟
آیا تا به حال به این فکر کردین که پلتفرم هایی مثل گوگل، یوتیوب و آسولتا چجوری ساخته شدن؟
جواب همه ی این سوالات یک کلمه است: پایتون. نه اون مارهای ترسناک نه! پایتون یک زبان برنامه نویسی سطح بالا و ابرقدرته. سطح بالا یعنی اینکه به ربان انسان نزدیکه و درکش برای ما راحت تره و همچنین مستقل از پلتفرمی که روش داره کار میکنه اجرا میشه.
خب حالا سوال اینه که چرا باید پایتون رو یاد بگیرم؟
من الان فقط با ۴ خط کد یک وب سرور درست کردم.
اگه هنوز منظورمو نگرفنین، پایتون فوق العاده راحته. و با یک طراحی فلسفی که خوندنشو در درجه بالایی نگه میداره. Pseudocode همون چیزیه که شما بهش میگین دستورالعملی که کامپیوتر به عنوان یک زبان برنامه نویسی باید اجرا کنه. صبر کنین. بزارین یک مثال بزنم:
تونستین قطعه کد بالا رو متوجه بشین؟ به سادگی هر چه تمام تر یک عدد به عنوان سن کاربر مشخص کرده و از کامپیوتر میخواد که مشخص کنه اون میتونه رای بده یانه؟ ساده بود؟ بله قطعا. این یک برنامه معتبر با پایتون بود. در واقع، خروجی ای کدا میشه….. درست حدس زدین. میشه: “Not Eligible to Vote” . در ساده ترین و خوانا ترین حالت خودشه!
اگه تا حالا وارد دنیای برنامه نویسی شده باشین میدونین که متغیر چیه. متغیر یک مکان از حافظه است که یک مقدار رو برای شما نگه داری میکنه. یک راه استاندارد برای جابه جا کردن دومقدار اینه:
باید یک متغیر نمونه بسازیم تا مقدار اولیه رو نگه داره و بعدش جابه جاشون کنیم. هی! امیدوارم منظورمو بفهمین. دوس دارین معجزه پایتونو ببینین؟ پایتون اونقدر ساده است که تمام کارهای بالا رو با این یک خط انجام میده.
میدونم که این مثال خیلی شهودی نیست، اما بهتون پیشنهاد میکنم که شروع به کار کردن با پایتون کنین تا معجزه و جادوشو احساس کنین.
پایتون، پایتون، پایتون!
پایتون یک کتابخانه استاندارد داره و تعداد بیشماری بسته است که توسط یک سری توسعه دهنده مشتاق که خواستن اطلاعاتشونو به اشتراک بزارن توسعه داده شده. مثال بالا، که یک وب سرور ساختم، از کتابخانه های werkzeug و flask استفاده میکنه. اگه یکم اولش گیج شدین نگران نباشین. هر چیزی اولش سخته.
وقتی میگم هر چیزی دقیقا منظورم هر چیزیه که فکرشو بکنین.
میخواین وبسایت درست کنین؟ یک کتابخانه براش وجود داره.
میخواین حساب کتاب های پیچیده رو با فقط چند خط انجام بدین؟ یک کتابخانه براش وجود داره.
میخواین بازی های متعلق به خودتون بسازین؟ یک کتابخانه براش وجود داره.
میخواین نرم افزار متعلق به خودتونو بسازین؟ یک کتابخانه براش وجود داره.
میخواین فقط با دادن آدرستون لوکیشنتونو دریافت کنین؟ یک کتابخانه براش وجود داره.
من چجوری با این جادو شروع به کار کردم؟
سخت بود؟ فک کنم نه! چون شروع کار با پایتون فوق العاده راحته. فقط یک خط کد ساده لازمه که به دنیای پایتون وارد بشی.
Progate یک دوره اموزشی فشرده فراهم کرده که خیلی هم آسونه. با اسلاید های شهودی اونا، حتی افرادی که تازه با برنامه نویسی و کامپیوتر آشنا شدن میتونن با پایتون شروع به کار کنن. به من اعتماد کنین! حتی برا افرادی مثل من که سالهاست دارم به طور گسترده با این زبان کار میکنم، این پلتفرم آموزشی یک محیط عالی برای یادگیری و تعامل و تمرینه تا بتونم پایه و اساس کارمو قوی کنم.
پایتون دستورات قابل فهم و ساده ای داره. و شما خیلی راحت میتونین مشکلات و ارورهای کارتونو متوجه بشین. کتابخانه کاملا گسترده اون کمکتون میکنه. پایتون منبع بازه ینی رایگانه و شما حتی میتونین خودتون به دلواه خودتون تغییرش بدین یا حتی ویژگی های جدید براش تعریف کنین.
اما یه لحظه! کیا از پایتون استفاده میکنن؟
آیا شما برای ورود به این وبسایت توی گوگل سرچ نکردین؟
بله! گوگل هم با پایتون ساخته شده.
ایا تا به حال برای دیدن سخنرانی های بهترین شخصیت ها یا اجرای کمدین های حرفه ای به یوتیوب رفتین؟ درست حدس زدین. یوتیوب هم با پایتون برنامه نویسی شده.
اگه برای یادگیری پایتون از یک گوشی اندروید استفاده میکنین، میتونین از اپلیکشین Progate استفاده کنین. حالا که اسم اندروید برده شد، اندروید بر پایه هسته لینوکس هم به طور گسترده از پایتون استفاده کرده.
آیا تا به حال چیزی درباره ماشین هایی که خودشون راه میرن شنیدین؟ بله! بازهم پایتون! این ماشین ها مفاهیم یادگیری ماشین رو از هوش مصنوعی استفاده میکنن که با کدهای پایتون نوشته شده.
فیسبوک، اینستاگرام، نت فلیکس، DropBox ، Reddit و Quota همه و همه با پایتون برنامه نویسی شدن.
Ascolta : پخش موسیقی در یوتیوب
برای اینکه بهتون کمک کنم که کاربردی بودن این زبان رو درک کنین یک پروزه که خودم با این زبان ساختم رو بهتون معرفی میکنم.
من Ascolta رو ساختم ، یک پخش کننده موسیقی توی یوتیوبه که صدای هر ویدئویی توی یوتیوب رو بدون احتیاج به بافرو بدون توجه به سرعت اینترنتون پخش میکنه. من برای ساخت وبسایت، سرویس پخش و طراحی ها یک پلتفرم با پایتون ساختم و از اون استفاده کردم.
از Flask برای درخواست کتابخانه هایی که برای ساخت وبسایت توی API های یوتیوب لازمه استفاده کردم.
خب چرا معطلین؟ کارتونو ب پایتون شروع کنین دیگه! همین الان برین به سایت Progate و به جمع افرادی که پایتون رو یادمیگیرن بپیوندین. لینک Progate رو این پایین براتون میزارم.
https://progate.com/?utm_source=medium&utm_medium=blog%20article&utm_campaign=medium_blog_website
لینک مقاله:
https://medium.com/progate/python-is-a-superpower-6d818777137c
درباره یاسمین آسیابان
یاسمین آسیابان متولد 9 آبان 1378 دارای مدرک کاردانی رشته مهندسی نرم افزار و مدرک معادل لیسانس زبان انگلیسی از دانشگاه کمبریج انگلستان
نوشته های بیشتر از یاسمین آسیابان
پاسخی بگذارید